ArtEZ Finals 2015

Tegenlicht
Creëer je eigen geloof

Gelovigen onder u
Als een gelovig mens ben ik opgevoed. Al even ben ik stuurloos en is geloven niet meer vanzelfsprekend. In mijn zoektocht naar houvast reis ik de wereld rond. Bevind mij in verscheidene culturen en religie en juist dat is de onuitputtelijke bron aan inspiratie voor mijn werk.

Immense transparante textiele doeken zullen je in het duister aankijken. Hangend op de theater vloer vertellen ze een verhaal dat verteld word door de Zonnen. Zonnen gaan op en onder en werpen een sacraal licht op de doeken. Wat net nog zó was, kan enkele seconden later niet meer zijn. Met verscheidene indrukken werken de doeken in op je emotionele en reflecterend geheugen. Verschillende materialen die gebruikt zijn slaan terug op het verhaal dat verteld wordt. Van de donkere onderwereld naar boven kom je in de woeste aarde waar naar je vervolgens langzaam in lucht zult verdampen. Je ogen zullen proberen kleuren te onderscheidde maar zien enkel zwarten, grijzen en wit. Met geborduurde figuren die langzaam 1 voor 1 te voorschijn komen door de bewegende zonnen en luchtstromen zal een verhaal verteld worden. Het verhaal tussen de gelovigen en ongelovigen onder ons.

Schermafbeelding-2015-06-24-om-23.08.34 Schermafbeelding-2015-05-26-om-22.49.43 IMG_8744 IMG_8647 IMG_8620 IMG_8286 IMG_0474 beeldend1Reacties zijn gesloten.